5 tips om af te vallen

Afvallen op je verlanglijst? Ik geef 5 tips!

Met het nieuwe jaar voor de deur worden de goede voornemens weer onder het stof vandaan gehaald. Afvallen is iets wat op het verlanglijstje van menig vrouw staat. Ook op die van mij. Ja, nog steeds. Want ook al ben ik al best veel afgevallen afgelopen tijd, mijn vetpercentage moet nog meer naar beneden.

Vandaag geef ik tips hoe je dit kunt volhouden!

1. Cut the crap
Klaar met die onzin. Schakel die knop in je hoofd op, blaas het stof van je doorzettingsvermogen en zet je beide schouders eronder. Vanaf nu gaan we door. Mindset is everything. Echt. Als je er zelf niet voor de volle 100% achter staat, kun je beter nu al stoppen. Demotiverend? Welnee, zie het als een extra steuntje in de rug. ;)

2. Eet meer
Afvallen staat bij veel mensen gelijk in verbinding met minder eten. Maar als je goed eet, hoef je helemaal niet minder te eten! Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten en vetten binnenkrijgt en focus op gezonde koolhydraten als volkoren pasta, zilvervliesrijst en koolhydraten uit groenten. Je kan dan vaak meer eten dat je zelf denkt. Advies nodig? Barends Training kan je hier goed bij helpen!

3. Sport
Deze gewoonte is een kwestie van doorzetten. Meer kan ik er niet over kwijt. Zoek iets dat je leuk vindt en hou vol.

4. Kom van die bank af
Een lange werkdag gehad en echt geen zin meer om van die bank af te komen. We kennen het allemaal wel. Mijn advies: ontwijk die bank. Ga na je werk eten, afwassen of een ander huishoudelijk klusje doen en ga daarna gelijk richting de sportschool. Zo kom je niet in de befaamde dip, maar haal je alles uit je dag met een fijne workout.

5. Focus op gezond leven
Ben je in een week ‘nog maar’ 0,5 kilo afgevallen? Baal dan niet van jezelf. Besef dat je een week lang onwijs gezond hebt gegeten. Dat je al een week je leven hebt omgegooid. Daar mag je trots op zijn. Die weegschaal laat vanzelf wel een lager nummer zien.

IMG_2722

Eén reactie op “Afvallen op je verlanglijst? Ik geef 5 tips!

  1. Thanks! Dit heb ik nodig. Ik wil meer knallerposts als deze.

    Toevallig heb vandaag een stuk over afvallen en niet lekker in je vel zitten online gezet.

    Hopelijk overleven we de maand december ;-)