5 tips om warm te blijven

Koud hè? 5 tips om buiten warm te blijven!

Sporten in de buitenlucht is een van de lekkerste dingen die er bestaat. Althans, vind ik. Er zijn veel mensen die in de winter afhaken, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig! Als je jezelf maar goed warm houdt, is het zo slecht nog niet. In deze blogpost vind je 5 tips om jezelf warm te houden tijdens je workouts deze winter.

1. Kleed je in laagjes

Door de lagen van kleding blijft je lichaam goed geïsoleerd en blijf je lekker warm. Trek als eerste laag in ieder geval geen katoen aan: dit neemt veel vocht op waardoor transpiratievocht op je lichaam blijft liggen en je dus snel afkoelt.

2. Koude vingers, oren en tenen voorkomen

Het sport misschien niet al te lekker en soms zal het veel te warm zijn om dit te dragen, maar handschoenen, muts of oorwarmers en warme sokken zijn heerlijk om die snijdende kou tegen te gaan. Echt, try it. ;)

3. Water drinken

Je hebt er waarschijnlijk helemaal geen behoefte aan in de kou, maar toch is het belangrijk om te drinken tijdens het sporten. Ja, ook in de winter. Net als in de zomer zweet je namelijk tijdens het sporten, dus is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Doe je dat niet, dan is de kans op spierpijn of vermoeidheid groter. En dat willen we natuurlijk niet!

4. Blijf bewegen

Stilstaan is eigenlijk funest. Als je niet beweegt, krijg je het koud en je lichaam heeft dan alle energie nodig om warm te blijven. Zeg dan maar doei tegen je workout. Zorg dat je ten alle tijden blijft bewegen zodat je lichaam de warmte juist kwijt moet en dus minder hard hoeft te werken om jou warm te houden.

5. Zorg dat je zichtbaar bent

Oke, hier word je misschien niet warm van, maar toch is het heel belangrijk om zichtbaar te zijn voor mede weggebruikers. Zorg ten alle tijden voor goede, reflecterende kleding en eventueel led armbanden.

IMG_9895

WIN deze VOGUE muts

Leuk is ‘ie hè? Van winterjassen.com mag ik 3 van deze mutsen aan jullie weggeven! Kijk snel op mijn instagram wat je moet doen.

Liefs!