pancakes

Bananenpannenkoeken op 5 manieren

Als je jezelf een keer wil verwennen maar geen zin hebt om gelijk twee kilo aan te komen(bij wijze van spreken, natuurlijk), dan zijn bananenpannenkoeken de uitkomst. Het is een echte zoete verwennerij die je met van alles kunt beleggen. Kwark, honing, pindakaas. Alles komt voorbij in deze blogpost. Het basisrecept is simpel, de toppings nog veel simpeler. ;)

Recept

voor 1 persoon

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • handje havermoutvlokken
  • (kokos)olie

Prak de banaan met een vork.

Klop de eieren los en meng dit met de banaan.

Doe de havermout erbij in de kom en meng goed. Voeg eventueel wat kaneel toe aan het mengsel.

Laat het mengsel een minuut of 5 staan zodat de havermout wat vocht kan opnemen.

Verhit wat olie in de pan en schenk wat mengsel zodat er kleine pannenkoekjes ter grootte van je vuist ontstaan. Als je ze groter maakt, wordt omdraaien erg lastig!

Bak beide kanten bruin en stapel de pannenkoekjes op elkaar op een bord.

Zo, dat is het basisrecept! Dan nu de toppings. Let op: ik ben een echte zoetekauw, dus honing en agave siroop zijn vrijwel altijd aanwezig. Het ziet er ook wel erg mooi uit voor de foto.. ;) Houd je niet zo van zoet? Schroom dan niet om dit weg te laten of maak eens deze boekweitwraps. Schermafbeelding 2014-10-19 om 15.37.40

Deze smaakte net zo goed als het eruit ziet. Door het beslag mengde ik nog wat munt blaadjes en vervolgens heb ik aardbeien, honing, crispy protein pops en munt als topping gebruikt.

Schermafbeelding 2014-10-19 om 15.39.10

Yum! Een messy heerlijkheid. Dit is het basisrecept belegd met agavesiroop, peer, gehakte walnoten, chiazaad, lijnzaad en sesamzaden.

Schermafbeelding 2014-10-19 om 15.40.09

Het ziet er misschien iets minder smakelijk uit, maar als je net zo gek bent van pindakaas is dit echt een must try. Doe 1 eetlepel pindakaas door je beslag & bak vervolgens de pannenkoekjes. Leg daarna een eetlepel pindakaas bovenop jouw warme pannenkoekjes, beleg met appel wat is gebakken in wat honing en strooi hierover wat chiazaden. Op en top genieten. Echt.

Schermafbeelding 2014-10-19 om 15.40.50

Frambozen en chocolade vind ik een goddelijke combinatie. Zo kwam ik ook op deze variant terecht. Schep twee eetlepels cacao door je beslag en klaar ben je. Je kunt het met alleen franbozen eten, maar door de bittere cacao en het zuur uit de framboos vond ik de agave siroop wel echt nodig bij deze variant.

Schermafbeelding 2014-10-19 om 15.41.12

Bananenpannenkoeken en kwark. Echt lekker en ontzettend vullend. Dit at ik regelmatig voordat ik een dag ging festivallen afgelopen zomer. Hierboven gebruikte ik nog wat honing, granaatappelpitjes en mango.

bananen pannekoeken

Deze variant is ook heerlijk. Warme kersen met chiazaad on top. Zoet genoeg, dus geen honing of agave siroop nodig!

Liefs!

Eén reactie op “Bananenpannenkoeken op 5 manieren