146_I0A0542

CARE: Walk in her Shoes

Misschien weten jullie het niet, maar misschien ook wel. Ik werk fulltime bij een contentmarketing bureau in Amsterdam en mag voor te gekke merken werken aan veel mooie projecten. Nu kwam er een project voorbij dat heel erg mijn aandacht trok en waar ik jullie graag iets over wil delen. Ik ga namelijk meedoen aan de Walk In Her Shoes challenge van CARE Nederland.

Wat is Walk In Her Shoes?

In de armste landen ter wereld zijn vrouwen vaak de hele dag met zorgtaken bezig. Vaak moeten ze urenlang lopen om water en eten te halen. Het leven zou een stuk gemakkelijker zijn als ze daarvoor minder afhankelijk zouden zijn. Maar dan hebben ze geld nodig. Een eigen inkomen. En dat lukt weer niet door alle taken die ze hebben. En daar schiet CARE te hulp. Door deze actie willen zij geld ophalen om deze vrouwen een inkomen te bieden waarmee zij hun bedrijfje (weer) kunnen opzetten. Over women empowerment gesproken!

Wat ga ik doen?

Ik ga een week lang in hun schoenen lopen. Van 22 tot en met 28 juni loop ik elke dag 5 kilometer, dus in 1 week loop ik een totaal van 25 km. En echt, door mijn kantoorbaan loop ik per dag nog geen twee kilometer, dus dit wordt even bijbenen! Het voordeel is dat ik gewoon overal kan lopen waar ik wil, omdat ik een super handige stappenteller van CARE Nederland heb gekregen. Handig!

Jij kunt ook helpen!

Ik werk nu al ruim een jaar met heel veel plezier voor dit mooie doel, en deze campagne draag ik echt een warm hart toe. Hopelijk ben jij net zo enthousiast als ik, want ik zou het te gek vinden als jij met mij meeloopt! Ook jij kunt meelopen. Schrijf je hier in voor Walk In Her Shoes en zoek een aantal sponsoren bij elkaar. In de week van 22 juni loop jij het opgegeven aantal kilometers en steun je CARE Nederland.

Wil je liever niet meelopen? Doneer dan even een (klein) bedrag voor mijn harde werk. ;) Dat kun je hier doen.

192_I0A9785

Fotocredits: CARE Nederland