choco spelt cake

RECEPT: Choco spelt cake

Ik vind bananenbrood echt ontzettend lekker en makkelijk om mee naar werk te nemen, maar eerlijk gezegd komt de smaak van banaan een beetje mijn neus uit. Het was dus de hoogste tijd voor een andere cake, die ik makkelijk kan bewaren, gezond is en ook nog eens ontzettend lekker. En zo is deze gezonde chocolade cake ontstaan. Niet te zoet, wel erg vullend en een gezond tussendoortje voor op werk. Precies wat ik nodig heb op een lange werkdag.

Let op: de structuur van deze cake is meer als brood. Lekker met een laagje pindakaas of huisgemaakte jam.

Recept

  • 250g speltmeel
  • 150 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 50g honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een handje noten en/of zaden
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix alle droge ingrediënten. Indien nodig, hak de noten klein in een keukenmachine of snijd ze fijn met een scherp mes.

Mix vervolgens alle natte ingrediënten door het mengsel en meng tot het een beslag is. Is het wat droog? Voeg dan wat meer amandelmelk toe. Is het te nat? Voeg dan extra speltmeel toe.

Schep het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm.

Zet de cake voor 50 minuten in de oven. Je weet dat de cake gaar is als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.

Neem vooral een stukje als de cake nog warm is. Dan is het extra lekker. ;)

choco spelt cake

Liefs!

4 reacties op “RECEPT: Choco spelt cake