IMG_6362 kopie blog

Confession: Ik MOET bloggen

Ik blog naast mijn fulltime baan. En dat is soms best pittig hoor. Meestal plan ik wat tijd in het weekend om te bakken, koken en/of bloggen. Eigenlijk ging dat altijd wel goed, totdat mijn relatie over was en ik meer en meer uit ging en steeds vaker brak in bed lag in het weekend. Oeps. :-) Bovendien ben ik afgelopen weken heel druk in mijn hoofd omdat ik in augustus begin met een nieuwe baan. Heel gek, na zo’n lange tijd bij mijn huidige werkgever weg en ergens anders iets nieuws opbouwen. Spannend!

Anyway, je kunt je voorstellen dat bloggen naast ‘mijn echte leven’ af en toe een beetje veel wordt. Vorige weekend betrapte ik mezelf er op. Ik had zaterdag een goed feestje gehad en lag zondag lekker uit te brakken in bed toen ik tegen mezelf zei: “Shit, je hebt al een week niets geblogd, je moet nu echt een blogpost schrijven.” En daar zat ik, op mijn bed met mijn brakke hoofd, te staren naar mijn website. Nul inspiratie. Nul ideeën. Maar ik moest! Maar waarom eigenlijk?

Ik leg een bepaalde druk op mijzelf die eigenlijk helemaal niet nodig is. Ik bedoel, missen jullie het nou echt als er een week of heel soms twee weken niets online komt? Ik schrijf met heel veel liefde voor jullie en eerlijk is eerlijk, het bloggen wordt me steeds makkelijker gemaakt. Jullie komen met leuke ideeën, vragen veel dingen aan me, echt; ideeen genoeg om nog te publiceren! Ook kreeg ik van Logitech de handige Logitech Keys-to-go toetsenbord die ik zelfs op mijn iPad en iPhone kan aansluiten. Mega handig, vooral omdat ik nu écht overal kan bloggen. De mooie AnyAngle case kreeg ik er ook bij, dan blijft ‘ie lekker makkelijk rechtop staan.

IMG_6347

Maar waarom doe ik het dan niet? Gewoon. Daarom. Ik wil niet bloggen omdat het moet. Ik wil bloggen omdat ik het wil, of omdat ik een mega te gek idee heb, omdat ik zoiets cools heb gezien dat ik zo graag met jullie wil delen. En als ik lekker de hele zondag brak in bed wil liggen, dan wil ik dat doen. Gewoon, omdat het kan.

Stoppen met bloggen? Nee, daar moet ik niet aan denken. Ik krijg zoveel energie van jullie allemaal en doe af en toe een overwinningsdansje als ik zie hoeveel mensen mijn blog lezen. Echt, dat ga ik nevernooitniet opgeven. Dus, ik verdwijn niet. No worries. Maar wellicht dat je iets minder van mij voorbij ziet komen dat je eigenlijk gewend bent. Vergeven jullie me?

Dikke zoen voor jullie!

5 reacties op “Confession: Ik MOET bloggen

  1. Ja, ik miste je blogs al. Af en toe ook bij de pump ( like last night) Ik hoop dat je blijft feesten, maar minder brak blijft bankhangen. Een nieuwe baan is leuk en spannend tegelijk. Dus minder blogs. oke, maar blijven doen.