couscous

RECEPT: Frisse couscous met aubergine en tonijn

Wat heb ik afgelopen zondag lekker gegeten! Ik vond het een rare combinatie toen ik het tegen kwam, maar op de een of andere manier werd ik er toch nieuwsgierig naar. En ik moet zeggen: het heeft erg goed uitgepakt. Deze couscous met aubergine, tonijn en limoen is een echte aanrader en bovendien heel makkelijk te maken. Niet geheel onbelangrijk, denk ik zo. ;)

Recept

Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 150g couscous
  • 1 ui
  • 1,5 limoen
  • 1 blik tonijn
  • 50 ml water
  • munt
  • olie

Bereid de couscous zoals op de verpakking vermeld staat.

Rasp de schil van 1 limoen en snijd doormidden. Snijd de andere helft in partjes.

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.

Verhit olie in een hapjespan of wok en fruit de ui. Voeg de aubergine to en bak even mee.

Zet het vuur laag en knijp de halve limoenen boven de pan uit. Voeg ook 50ml water toe.

Doe de deksel op de pan en laat ruim 5 minuten gaar worden.

Schep vervolgens de couscous en de uitgelekte tonijn door de aubergine. Breng op smaak met peper(en zout) en verwarm nog 1 min.

Serveer met fijngesneden munt en een partje limoen.

 

Eet smakelijk!