IMG_4680

Een nieuwe sportschool

Een paar maanden geleden stopte ik mijn sportschool abonnement waar ik al 4 jaar lid was en schreef ik me in bij een nieuwe gym. Vandaag lees je meer over ‘mijn eerste keer’…

Ik loop naar binnen. Verdwaald kijk ik om me heen. Wat is dit gebouw gigantisch. Ineens mis ik mijn kleine, oude, vertrouwde sportschooltje. Maar die gedachte verban ik snel uit mijn hoofd want ik ben niet voor niets overgestapt naar deze gym. Hier geven ze fantastische yogalessen, hebben ze ook crossfit en ook krachttraining kan ik hier prima doen. Mijn keuze had ik gemaakt, dus ik maakte mezelf wijs dat het een kwestie van wennen is.

Goed, omkleden en op naar mijn allereerste crossfitles. Ik dwaal een beetje rond en heb eigenlijk geen idee waar ik heen moet. Snel word ik uit mijn gedachte gerukt omdat er een enthousiaste dame tegen me begint te praten. Of ik het allemaal kan vinden. Haha, wat een grap. Natuurlijk kan ik het vinden. Of niet.. Hm, nee. Ik weet inderdaad niet meer waar de crossfitzaal zich bevond. Ergens bij de yogazalen.. Maar… Goed. Ik was de weg kwijt. Het is ook zo gigantisch(dit is echt het enige woord dat bij dit gigantische gebouw past) groot! De dame liep met me mee en daar stond ik dan. Bij mijn eerste crossfitles. In mijn nieuwe sportschool. Een instructeur en mensen die ik totaal niet ken. O god, waar ben ik aan begonnen.

Nog geen 5 minuten later deed ik burpees als warming up en nog even later stond ik met een barbell in mijn handen, helemaal in mijn element, klaar voor de sumo deadlift. Ineens weet ik weer waarom ik ben overgestapt. Verandering brengt goede dingen met zich mee en af en toe moet je even uit je routine getrokken worden om er weer volledig voor te gaan. Dit is precies wat ik nodig had.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik mijn oude sportschool buddies niet mis. Al hoop ik natuurlijk wel dat zij stiekem meelezen op mijn blog. ;)