12512827_949953328393145_1207646988720526478_n

Een weekend weg in je eentje

Vroeger was ik heel graag in mijn eentje. Urenlang kon ik op mijn kamer zitten lezen, computeren, muziek luisteren of schrijven. Vandaag de dag ben ik amper alleen. Ik heb een heel sociaal leven en doe er dan ook alles aan om mezelf zo vol mogelijk te plannen. Vervolgens baal ik daar stiekem weer van. Het breekt je namelijk op. Je kan niet altijd maar door blijven gaan en verwachten dat je dat tempo vol kan blijven houden. Vorige maand nam ik om die reden even een stap terug en ging een weekend naar Domburg. In m’n uppie. Yup, he-le-maal alleen.

My concerns

Ik hoor je denken: een weekendje alleen, waar maak je je druk om? Maar toch vond ik het spannend. Alleen in een hotel slapen, alleen de fijne plekjes van het hotel en de omgeving ontdekken en vooral; alleen eten?! Dingen waar ik enorm tegenop keek, wat achteraf natuurlijk helemaal niet nodig was. Stiekem was het de ultieme test. Ik wil al jaren graag naar Indonesië, dus mijn idee was; als ik dit prima vind, overleef ik drie weken alleen met een backpack op m’n rug ook wel. Maar eerst dat weekend overleven.

Het was niet zomaar een weekend in een hotel, nee. Ik heb goed voor mezelf gezorgd. Via Puurenkuur.nl had ik een yogaweekend geboekt. Dat betekende dat ik in totaal al 6 uur kwijt was aan yoga. En er was een spa. Daar vermaak ik me ook wel. Dat vond ik al een hele opluchting. Bovendien leer je zo ook andere mensen in de groep kennen en trust me: je bent echt niet de enige die alleen is. Dus die eerste avond zit je echt niet alleen in het restaurant van je drie gangen diner te genieten. De tweede avond zat ik dat overigens wel, maar goed. Ik heb het overleefd samen met een boek. ;)

En dan nu..

Is het ticket naar Bali geboekt. 3,5 week samen met mijn backpack op reis. In mijn uppie dus. All by myself(ik kan er niets aandoen, maar dit moet je gewoon zingen op de Bridget Jones-manier). Mega spannend! Maar vooral super leuk. Ik ben ervan overtuigd dat het helemaal goed gaat komen. Wat ik immers lees op andere blogs etc: je bent nooit écht alleen. En als ik het toch ben, dan zorg ik dat ik naar een mooi plekje ga waar ik al mijn zorgen even kan vergeten en van het verbluffende uitzicht kan genieten.11228509_949963721725439_8773680508478633508_n

Eén reactie op “Een weekend weg in je eentje