fitjourney

Het begin van mijn fit journey

Fit worden. A dream of everyone. Mijn fit journey begon precies een jaar geleden. En dat was mijn beste beslissing ooit.

Het begon allemaal in 2011. Ik was 20 jaar en ging 4 maanden studeren in Leeds, Engeland. Ik ben daar zeker 8 kilo aangekomen en was topzwaar. Ik denk -er was geen weegschaal- dat ik wel 78 kilo woog. En dat voor een shortie als ik: ik ben slechts 1.66 cm. Teruggekomen in januari, was ik altijd moe, energieloos, lui en kon ik altijd wel eten. Mijn vriend probeerde me te motiveren om te gaan sporten, maar hoe harder hij het riep, hoe meer ik ging eten.

Sporten heb ik daarentegen wel opgepakt. Twee keer in de week deed ik mee met een les bodypump. Ik viel wel wat af, maar nog steeds was ik zeker 10 kilo te zwaar.

Het licht zag ik in oktober 2013. Ik was het zat om zo weinig energie te hebben en zag op Instagram dat gezond eten niet alleen zilvervliesrijst met een kip en brocolli is. Ik kocht het voedselzandloper kookboek, maakte gezonde tussendoortjes om mee te nemen naar werk en besloot brood en zoveel mogelijk snelle koolhydraten uit mijn dieet te bannen.

Inmiddels eet ik alweer een jaar gezonder dan ooit tevoren. Sporten zit helemaal in mijn ritme, ik sport maar liefst 4-5 keer in de week. Gelukkig levert het ook iets op: ik zit vol energie, ben zeker tien kilo lichter dan in Engeland en koop zelfs sportbroeken in maat small. Ik ben trots en ontzettend blij. Maar ik heb nog een lange weg te gaan. Gelukkig kan ik dit nu met jullie delen. Ik heb er echt super zin in!

 

 

Foto credits: Oh Belle fotografie

5 reacties op “Het begin van mijn fit journey