lodge noordwijk

FOODSPOT: de Lodge in Noordwijk

De Lodge. Hij is er weer. Het is altijd een teken dat het winter wordt. In de zomer heet deze te gekke strandtent namelijk De Branding, maar in de winterperiode wordt het omgetoverd tot een ware winterlodge. Afgelopen week ging ik er eten met collega’s en wat heb ik ervan genoten. Lees en kijk je mee?

Als je naar beneden loopt begint het feestje al; het overdekte gedeelte is een stuk groter dan het in de zomer is, en er staan vuurkorven om je een warm welkom te schenken. Bij binnenkomst loopt er een warme gloed van de openhaardjes op je af en kom ik gelijk in de ultieme beach-relax-modus. Dit is fijn, z├│ fijn!

We zitten aan een fantastisch robuuste tafel met een heerlijk glas wijn. Er zijn lekkere banken, maar je kunt ook kiezen voor een ietwat oncomfortabele stoel. Lucky me, zat ik op de stoel. ;-) Na een uur wist ik echt niet meer hoe ik lekker moest zitten. Maar, er staan verschillende stoeltjes in het hele restaurant dus waarschijnlijk had ik net een verkeerder uitgekozen.

Back to dinner: Ik koos gerechten van het dagmenu. Vooraf de ‘mixed starter': een combinatie van sashimi, sushi en daarbij een rode linzensoep en vitello met rode bietjes. Wat een plaatje om naar te kijken en wat een feestje in je mond! Echt, dit kan ik iedereen aanraden. Als hoofdgerecht nam ik sucadevlees met truffelrisotto. Risotto is een van mijn favoriete gerechten en dan ook nog met super mals rundvlees. Een groot succes.

Het leuke aan De Branding en dus aan De Lodge vind ik dat de medewerkers met een gigantische schaal vol desserts rondlopen. Zo kun je meteen zien welk dessert er het allerlekkerst uit ziet. Aangezien ik qua toetjes nooit kan kiezen, deelde ik de lemon cheesecake met bastognekoek(in een glaasje!) en de mocca rabarber mousse met een collega. Su-per lekker en de perfecte afsluiter van een overheerlijke avond.

lodge noordwijk

 

lodge noordwijk

lodge noordwijk

lodge noordwijk

lodge noordwijk

lodge noordwijk

lodge noordwijk

lodge noordwijk

IMG_6615

Veel liefs!