IMG_9444

FOODSPOT: Markthal

Je ziet het goed, een nieuwe categorie in 2015. Ik eet veel buiten de deur en het leek me leuk om ook die #foodspots met jullie te delen. Afgelopen week was ik bij de Markthal in Rotterdam. Benieuwd wat ik ervan vond? Stop vooral niet met lezen. ;)

Bereikbaarheid

Ik kom uit Leiden, dus ik moet zeker drie kwartier rijden. Het is dan ook heel fijn dat je direct onder de markthal kan parkeren. Echter is dat wel prijzig: €3,50 per uur. Maar, dan ga je wel de roltrap op en beland je midden in de markthal. Tja, je moet er wat voor over hebben, haha!

Look & feel

De hele sfeer in de markthal is geweldig. De eerste minuten kijk je eigenlijk alleen maar naar alles om je heen, maar zodra je een keer omhoog hebt gekeken kijk je eigenlijk niet meer weg. Wat hebben ze dat plafond ontzettend mooi gemaakt. Echt een plaatje. Wij dronken een kopje koffie op een van de ‘dakterrassen’ en dan is het heerlijk vertoeven. Achterover leunend, omhoog kijkend, nippend aan je cappuccino. Heerlijk. ;)

IMG_9444

Food!

Tja, hier kwam ik natuurlijk voor! Ik had een voorstelling van allemaal marktkraampjes en dan vooral een focus op biologisch. Had is dat even goed mis zeg! De kraampjes die er staan zijn heuse afhaalwinkeltjes en bovendien zijn er ook donuts, ijsjes en patatjes van Bram Ladage  te halen. Shit, hier kwam ik niet voor! Het is even zoeken, maar dan zijn de leuke tentjes te vinden. Achterin zit een leuk standje met allemaal verse groenten ‘Natuurlijk’ heet het geloof ik. Zij verkopen ook kant en klare groentepakketjes in kratjes. Super leuk!

Wij hebben zelf gegeten bij foodbar Obba’s. Dit was een van de weinige stands waar je ook kon gaan zitten en eten. Dat kon wel in een van de restaurantjes die je aan de zijkanten, maar dat idee vond ik minder leuk. We gingen dus eten bij obba’s bar. Hun mezze-schalen zagen er zo aantrekkelijk uit. Geen idee wat er allemaal op zat, maar het idee van met z’n tweeen van zo een schaal eten vonden we al heel leuk! En gelukkig pakte het goed uit. We kregen twee soorten vlees: gekruid kip en pittig gekruide burger-achtig. Daarbij zaten allemaal kleine gerechtjes: bieten salade, vissalade met pasta, twee soorten huisgemaakte hummus en een soort ei-augurk salade. Daarbij hadden we patatjes(rare combi hè?), turks brood, gekruide bulgur en heerlijke salade met tauge. Wat een variatie aan smaken! Maar allen heerlijk bij elkaar.

IMG_9457

Conclusie

De ambiance is geweldig. Het eten was bij dit tentje heerlijk. De noten die ik ter plaatse heb gekocht zijn rauw en erg lekker. Ik kom zeker nog een keer terug voor die geweldige kraam met allemaal kruiden. :-) Wauw! Bovendien is de markthal om de hoek van een gezellige winkelstraat, dus echt een aanrader voor een dagje weg.

IMG_9462

Liefs!

 

3 reacties op “FOODSPOT: Markthal