barvandeleurleiden

Foodspot: van de Leur in Leiden

Ik eet veel buiten de deur en vind het leuk om die #foodspots met jullie te delen. Afgelopen week heb ik geluncht bij Van De Leur in Leiden. Dit zit op de Breestraat (117), een van de bekendste straten in Leiden.

Je komt binnen in een gigantische hal waar regelmatig kunst van wisselende kunstenaars hangt. Als je binnenloopt zie je een lange bar waar alles bereid wordt: van koffie, tot broodjes en tosti’s. Het leek mij in eerste instantie erg klein, met slechts drie hoge tafels, maar er werd me verteld dat er nog een hele ‘huyskamer’ met lage tafels achter in het pand zit. Cool!

De kaart
De kaart is niet erg groot, maar er is ruim voldoende keus. Ontbijten lijkt me hier ook heerlijk, van engelse porridge, yoghurt met powerfoods of eigen gebakken croissants. Mmm, het water loopt me nu al in de mond. Ook voor de lunch is er voldoende keuze. Van de Leur bakt zelf zuurdesembrood dus ik was razend benieuwd. Maar, ik kon niet kiezen! Uiteindelijk koos ik voor de hummus met gegrilde groente en mijn vriendinnetje voor carpaccio met truffelmayonaise. Beide was heerlijk!
IMG_9661
Die taartjes…
Het is dat ik net gesport had en ontzettend goed bezig ben afgelopen weken, maar ik weet wel waar ik op mijn zwakke moment heen moet. De lekkerste koeken en taarten waren op de bar uitgesteld. Oreotaart(yep, je hoort het goed), Chocolate Peanutbutterstack of een rockslide brownie met caramel. Ha, just saying. ;)

Bezoekje waard
Met andere woorden: mocht je een keer in het o-zo-mooie Leiden zijn en je hebt zin in een lekker ontbijtje, een gezellige lunch of gewoon een overheerlijk taartje, bezoek dan zeker eens Van De Leur. Geweldige ambiance, maar misschien nog wel geweldiger eten. 10557321_471472619659002_9223120058063183896_n

Credits foto 1 en foto 3: Van de Leur Leiden.

Liefs!

3 reacties op “Foodspot: van de Leur in Leiden