couscous nectarine

Frisse couscous met gegrilde nectarines

Ik ga nu iets heel raars bekennen. Eigenlijk is avondeten mijn minst favoriete maaltijd van de dag. Je maakt me eigenlijk niet zo gelukkig met gewokte kip en groenten, aardappels met vlees of gerechten met een heftige tomatensaus. Tuurlijk, soms is het lekker. Maar meestal wil ik gewoon een lekkere, lichte maaltijd wat ik eigenlijk ook best voor lunch zou kunnen eten. Zoals deze couscous. Ik hou namelijk van couscous

Recept

voor twee personen

  • 125g couscous
  • 1,5 dl water of bouillon
  • Paprika
  • Sugarsnaps
  • Mozzarella
  • Nectarines

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • Wat takjes munt
  • Sap van halve citroen
  • Geschaafde citroenschil van een halve citroen

Kook de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar.

Snijd de paprika in kleine blokjes.

Maak evt een bouillon of breng het water aan de kook. Haal het water van de warmtebron af en gooi de couscous erbij. Laat even staan.

Snij de bosuitjes fijn en doe deze in een kom. Doe hier de olie, citroensap, citroenschil en munt bij. Zet opzij.

Snij de nectarines in partjes.

Zorg dat de grillpan heet is. Leg de nectarines hierop totdat ze bruin worden. Draai ze dan om en leg apart.

In de tussentijd kun je de mozzarella klein snijden.

Doe de couscous in een grote kom en doe hier de dressing doorheen. Goed mengen. De vervolgens de sugar snaps, paprika, mozzarella erbij en schep weer goed door. Leg vervolgens de nectarine bovenop, maak eventueel af met wat extra munt en smullen maar!

couscous nectarine

Eet smakelijk!