before after

Before & after het gewichtsverlies

Vorig jaar heb ik mijn levensstijl drastisch omgegooid. Dat heeft op veel punten invloed gehad. Eerder schreef ik al eens over de voordelen van suikervrij eten, maar vandaag blik ik terug op mijn journey. Dat lijkt me erg toepasselijk zo de laatste maand van het jaar. ;-)

“Hoe heb ik het zo ver laten komen” is het eerste wat ik denk bij het zien van de ‘before-foto’. En dan te bedenken dat ik hier nog niet eens topzwaar was. Dit was in de zomer van 2011, de zomer voordat ik naar Engeland vertrok om daar te gaan studeren. De periode voordat ik ‘dik’ werd, dacht ik altijd. ‘Ik ben in Engeland dik geworden. Dat kwam door het feesten en door het bier.” Niet dus. Zoals je ziet; ik was het al lang. En dat besef ik me nu maar al te goed.

Ik vind het lastig om hierover te schrijven, het is namelijk zo persoonlijk.. Maar ik doe het toch. Ik wil namelijk iedereen die bewust of onbewust worstelt met zijn of haar gewicht laten zien dat het kan. Zelfs ik kan het, dus dan kan jij het ook.

Hoe heb ik het gedaan? Tja, knop om en doorgaan. Er is geen geheim, het is gewoon keihard werken. Zeker 4x in de week sporten, gezond eten en nee zeggen tegen de heerlijke koekjes, snoepjes en chocolade. Op een gegeven moment weet je waar je het voor doet omdat je resultaat ziet. En trust me: resultaat motiveert enorm.

Echter zit ik nu in een periode dat ik een beetje vast zit qua resultaat. En dat demotiveert me heel erg. Ik sport ‘nog maar’ 3x in de week en elke keer als er een koekje wordt voorgeschoteld eet ik dat ook op. Shit, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik moet mezelf echt weer een schop onder m’n kont geven om toch het resultaat te krijgen wat ik voor ogen heb. Namelijk een lager vetpercentage. Strak de zomer in, dat is mijn doel. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar.

Die ups en downs schijnen erbij te horen. Het betekent echter niet dat ik niet ontzettend trots ben op wat ik nu al heb bereikt: juist wel. En het smaakt naar meer. Maar de drijfveer die me dat beetje meer kan geven, ben ik momenteel even kwijt. Echter hebben mijn vriend en ik een squatrek besteld die we thuis kunnen gaan gebruiken, dus dan heb ik écht geen excuus meer om niet te gaan trainen. Rollend met bed uit en het squatrek in. Ik zeg; kom maar op. Ik ben er klaar voor!

IMG_2741

12 reacties op “Before & after het gewichtsverlies

  1. Weet dat je een voorbeeld bent. Sowieso voor mij, maar vast ook voor vele anderen. Ik heb sinds eind september mijn eetpatroon aangepast en sport daarbij drie keer per week. Mijn doel is ook strak de zomer in. En jij bent daarbij o.a. mijn motivatie! Zet hem op

  2. Hé pumptopper!!! Wow wat een verhaal schat……ben enorm trots op je, als iemand grenzen kan verleggen ben jii het! You go girl!!!!! Tot woensdag dan gaan we weer knallen in the gym :-)

  3. Wow wat een verschil. Ik kan erover mee praten. Ex-fatty pubertijd, toen slank en twee keer 34 kilo erbij tijdens twee zwangerschappen. Nu weer terug op gewicht maar er moet nog altijd hard voor gewerkt worden.

    Ik denk dat je na deze fase van ‘niet opletten’ gaat opletten het opeens weer snel gaat. Je lichaam went nu aan dit eetpatroon en stemt zich er op aan.

    Je bent al zover gekomen, de knop omzetten komt van zelf weer. Heb er zelf ook heel vaak last van, heel frustrerend.

  4. Wauw Sherelle, wat een mooi resultaat binnen een jaar! Heel knap dat je het zo goed volhoudt. Genieten van lekkere dingen is natuurlijk ook belangrijk. Daarna gewoon direct dat squatrek in ;-)

  5. Wat een prachtig verhaal van een sterke jonge vrouw!!!! Ik hoop dat het mij ook gaat lukken in 2015, inderdaad roer om net als 5 jaar geleden toen ik gestopt was met roken wat me 15 kilo heeft gekost

  6. Kan alleen maar zeggen dat ik het super goed van je vind en dat ik trots op je bent hoe je er in staat xxx pap. We gaan snel hardlopen…!!!