maiscake

RECEPT: Gezonde cake met mais

Eh, mais in een cake? Hoe bedenk je het? Tja, daar ben ik zelf ook nog niet helemaal over uit. Ik wilde graag wat zoets bakken en zonder banaan, maar geen cake wat meer op brood leek, zoals de chococake die ik eerder plaatste. Nee, ik had trek ik zoet, maar niet zoveel in huis.

Gelukkig vond ik een blikje mais en had ik nog wat heerlijke zoete dadels. Ja, dat kon wel eens een lekkere combinatie worden. En ik had gelijk. ;) Deze gezonde cake met mais is een heerlijk tussendoortje!

Recept

  • 150g speltmeel
  • 100g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 200ml (amandel)melk
  • 100g dadels
  • 50g sesamzaad
  • klein blikje mais
  • 2 theelepels kaneel
  • 7g bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de mais en de dadels samen in een keukenmachine of met de staafmixer.

Doe alle droge ingrediënten behalve het bakpoeder in een kom en mix goed.

Doe vervolgens alle natte ingrediënten en het mais en dadel-mengsel erbij en mix totdat er een beslag ontstaat.

Voeg ook de bakpoeder toe, roer goed door en giet dit in een cakevorm bekleed met bakpapier.

Zet de cake in de oven voor de komende 45 minuten.

Je kan checken of de cake gaar is: steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt, is je cake gaar! :)

Deze cake is makkelijk te bewaren: verpak de plakjes in boterhamzakjes en bewaar in de koelkast. Ze blijven dan zeker een hele week goed!IMG_7831

 

Eet smakelijk!