10406396_1160662900617858_1469121154004961748_n

Glamour Health Challenge met Kayla Itsines

Wauw, wat was he te gek! Afgelopen zaterdag ging ik naar de Jaap Edenbaan voor een evenement dat Glamour NL organiseerde. Fitnessguru Kayla Itsines kwam naar Nederland en zou voor de Nederlandse fitgirls een bootcamp verzorgen. Te gek, daar moest en zou ik bij zijn.

IMG_1842

Een jaar geleden ben ik ooit eens begonnen aan het fitnessprogramma van Kayla. Man, die workouts die in haar guide staan zijn gigantisch zwaar. Echt, in een half uur word je helemaal afgemaakt. Zweten als een otter en happend naar adem heb ik wel 5 van de 12 weken voltooid. Het is zo veel waar je rekening mee moet houden dat ik het niet vol hield. Bovendien miste ik de krachttrainig te veel en waren dit alleen maar bodyweight oefeningen, wat ik uiteindelijk wat eentonig vond worden.

Anyway, terug naar gisteren. De dag begon met een heerlijke yogales die werd verzorgd door Wilma Werkheim van Lululemon Nederland. Lekker, pittig en heerlijk in dat mooie weer. Yoga in de buitenlucht, jeetje, dat zou ik wel vaker willen doen. Weet iemand geen leuk adresje?

IMG_1865

Daarna was het showtime: Kayla kwam op en maakte ons helemaal af met een 30 minuten durende workout in de brandende zon. Van burpees, mountain climbers, jump squats en planking: het kwam allemaal voorbij. Serieus. Kijk de video maar gewoon, want dat zegt meer dan genoeg. ;)

Ik ben helemaal gebroken. Maar het was te gek! #glamourhealthchallenge @kayla_itsines

Een video die is geplaatst door Sherelle | Met Liefde Gezond (@metliefdegezond) op

Echt, ik ging helemaal kapot in die 30 minuten. De brandende zon en een continue reeks van high intensity oefeningen, pfjiew, best heftig hoor! Maar wat was het leuk, wat een energie van al die meiden en wat heb ik genoten! Het wat een topdag en daar wil ik Kayla Itsines, Glamour NL en alle aanwezige meiden graag voor bedanken.

Ik heb trouwens ook mijn ogen uitgekeken naar het heerlijke eten wat zij daar hadden. Deze zoete aardappel brownies van hieronder staan bijvoorbeeld in het nieuwe boek van Rens Kroes. Yum! Ook mijn salade met quinoa, linzen, aubergine en hummus was heer-lijk. Echt genieten. Kijk even mee naar wat foto’s die ik heb genomen:

IMG_1876

IMG_1874

IMG_1872

Veel liefs!

 

Bovenste foto: David Stegenga