113951.660x280

Handige app: Groente- en Fruitkalender

Het liefst eet ik zoveel mogelijk groente en fruit uit het seizoen. Nu weet ik ongeveer wel welke groenten in het seizoen zijn, maar gelukkig is er een handig hulpje op mijn telefoon: de app groente- en fruitkalender van milieu centraal!

IMG_7614    IMG_7610

Deze app houdt er rekening mee welke groente en fruit in het seizoen zijn. Bovendien houdt het rekening met de milieuklassen. Zo heb je milieuklasse A, B, C, D en E waar rekening wordt gehouden met vervoer, maar ook kasteelt. Groenten uit categorie A worden dichtbij gekweekt en hoeven dus niet ver vervoerd te worden. Producten uit categorie E daarentegen, komen uit verre landen als Nieuw-Zeeland en Australië   , worden per vliegtuig vervoerd en daarom als erg milieuonvriendelijk gemarkeerd.

Vervoer
Er zijn verschillende manieren van vervoeren: luchttransport, per bus of boot. Transport per schip is het milieuvriendelijkst en per vliegtuig is het meest milieuonvriendelijkst.

Kasteelt
Kasteelt kost veel energie. De dag- en nachtlicht moeten nageboost worden waardoor er continu lampen en/of verwarmingen aanstaan. Kies dus liever voor producten die op het land zijn geteeld zodat je een milieubewustere keuze maakt.

Dit is echt een fijne app om te hebben als je bewust wil zijn van je eten. En bovendien: voedsel wat in het seizoen is, is altijd lekkerder. ;)

IMG_7612    IMG_7611

De Groente- en Fruit kalender is gratis te downloaden in de App store en Play store.

Eén reactie op “Handige app: Groente- en Fruitkalender