ei muffins

RECEPT: hartige ei muffins

Ik hou van ei. Scrambled eggs, spiegelei, omelet, fritatta, gekookt eitje.. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ook deze ei muffins zijn favoriet. Het mooie is dat je eindelijk kunt variëren met ingrediënten, maar de basis altijd hetzelfde blijft: ei.

Deze variant met bacon maakt het lekker smaakvol. Heb je liever vegetarische muffins? Voeg dan wat kruiden zoals oregano en rozemarijn toe. Ook heerlijk!

Recept

Voor 6 muffins

  • 6 eieren
  • 100g magere spekreepjes
  • prei
  • 1/2 paprika
  • peper
  • Siliconen muffinvorm (aluminium kan ook, gebruik dan ook papieren muffinvormpjes).

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Laat de spekjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Snij de prei en paprika klein en verdeel deze over de muffinvorm. Verdeel vervolgens ook de spekjes.

Klop 6 eieren in een kom en verdeel het mengel in de muffinvorm.

Plaats de muffinvorm voor 20 minuten in de oven op 200 graden.

 

Liefs!

3 reacties op “RECEPT: hartige ei muffins

  1. Kun je ook gewoon een zak fijn gesneden groenten erdoorheen doen? Is meteen een leuke mix? Ga deze in ieder geval proberen! Vond de boekweit pannekoekjes ook al top!

    • Hai Ellen! Ja, dat kan zeker. Je kunt echt helemaal naar wens variëren. De bacon geeft echter wel veel smaak af, dus als je dat weg laat is het aan te raden om het eimengsel wat meer te kruiden. Of wat kaas bovenop, ook heerlijk!