IMG_6405 kopie

Jarig! & RECEPT: Witte chocolade cheesecake met een bodem van bastognekoeken

Hoera! Met liefde gezond is jarig! Mijn blog bestaat nu een jaar precies. Jullie kunnen je niet voorstellen hoeveel ik van mijn blog houd. Ik houd er zo mega super veel van en eigenlijk komt dat allemaal door jullie. Want door jullie wil ik blijven bloggen en jullie herinneren met er af en toe aan hoe leuk ik het bloggen ook alweer vind. Bovendien herinneren jullie mij eraan wat voor lieve mensen er op de wereld bestaan en dat het oké is om niet altijd alles even leuk te vinden in het leven. En vooral dat het dus ook oké is om dat even te laten weten.

Jullie denken misschien dat ik een leuk stukje schrijf en dat jullie dat dan leuk lezen. Maar nee. Alles wat ik schrijf, schrijf ik met jullie in mijn achterhoofd: is het leuk genoeg? Is het lekker genoeg? Willen ze dit echt over mij weten? Ik kan er ontzettend over nadenken wat jullie leuk vinden, maar volgens mij maakt het stiekem niet uit wat ik online zet. Ook al zet ik een foto van mijn blote kont online dan nog zouden er lieve reacties komen. Want jullie zijn te gek. En dat mag je best even van me horen.

O ja: die foto van mijn blote kont gaat er dus niet komen, even voor de duidelijkheid.

Maar goed, een verjaardag moet gevierd worden met taart. En omdat ik van mening ben dat het ook gezond is om af en toe eens flink van zo’n mierzoete taart te genieten, heb ik ‘m lekker NIET suikervrij, NIET lactosevrij, NIET glutenvrij, NIET koolhydraatarm etc. gemaakt. Dus. Ik vond ‘m heerlijk, hopelijk jij ook. Geniet van deze witte chocolade cheesecake met bastognekoekbodem. #nomnomnom

Recept

  • 200 g bastognekoeken
  • 100g roomboter
  • 225g witte chocolade
  • 450g roomkaas(ik gebruikte philadelphia)
  • 225g creme fraiche
  • 4 eieren

Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bekleed een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede met bakpapier.

Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en maal fijn. Je kunt ook de koeken in een theedoek doen en deze vervolgens verkruimelen door er met een pan of deegroller overheen te gaan.

Smelt de boter langzaam in een pannetje en doe dit bij het koekkruimelmengsel. Meng goed door elkaar en bedenk de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie.

Klop de roomkaas in een andere kom totdat het zacht is.

Voeg dan 1 voor 1 een ei toe. En meng tussen elk ei het mengsel goed door elkaar.

Als het goed is is de chocolade nu gesmolten. Laat dit even afkoelen zodat het op kamertemperatuur is. Als je blijft roeren gaat dit sneller. ;)

Schep de creme fraiche door de chocolade. Probeer niet te hardhandig te mengen want dan krijg je luchtbellen. Schep het mengsel gewoon rustig door elkaar.

Doe vervolgens het chocolade mengsel bij de roomkaas en schep dit weer door elkaar heen.

Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel in de springvorm.

Zet voor 50 minuten in de oven. Hij is klaar als de randjes bruin gekleurd zijn en het midden nog wat nattig is. Haal ‘m na 50 minuten uit de oven en laat het vervolgens afkoelen. Zet de taart daarna voor minstens 2 uur in de koelkast zodat ook het midden kan opstijven.

IMG_6402 kopie

Eet smakelijk!

 

 

 

6 reacties op “Jarig! & RECEPT: Witte chocolade cheesecake met een bodem van bastognekoeken