IMG_4647

Marokkaans stoofpotje met venkel en lams gehaktballetjes

O wauw, ik houd eigenlijk helemaal niet zo van kruidig eten, maar ik ontdek de Marokkaanse keuken steeds vaker. Vooral in dit vieze weer vind ik die warme smaken als kaneel echt heerlijk! En… eigenlijk is dit spectaculaire gerecht best makkelijk te maken. ;)

Recept

  • lamsgehaktballetjes
  • 1 knol venkel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • blik gepelde tomaten
  • 3 el cous cous
  • 1 tl speculaas/koekkruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje chilivlokken
  • snufje zwarte peper
  • evt. yoghurt

Snijd de ui fijn en de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm.

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen voor het laatste als garnering. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken.

Zet een ruime braadpan op het vuur en doe hier 2 eetlepels olie in. Bak de ui en alle kruiden ongeveer 1 minuut. Bak vervolgens de aardappel ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur.

Doe het blikje gepelde tomaten (inclusief sap) in een kom en plet de tomaten fijn. Doe deze er in de pan bij en laat 5 minuten met de deksel op de pan stoven.

Schep de venkel erbij en roer goed door. Laat het geheel nog 15 minuten stoven.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten gaar op middelhoog vuur.

Doe de couscous in de pan en roer goed door. Haal de pan van het vuur en laten even staan met de deksel er op zodat de cous cous gaar kan worden.

Schep de stoof op een diep bord en serveer met de gehaktballetjes. Garneer met het achtergehouden venkelgroen en besprenkel eventueel met yoghurt.

 IMG_4656

Eet smakelijk!