ontbijtcrumble

RECEPT: ontbijtcrumble met appel

Ontbijt is misschien wel een van mijn favoriete maaltijden van de dag. Hoewel ik elke dag kan genieten van kwark met granola, wil ik af en toe toch iets anders. ;) Dit recept zag ik voorbij komen bij ohmyfoodness.nl en ik vind het zó lekker dat ik het ook graag met jullie wilde delen.

Oh ja, het is niet verstandig om hier elke dag mee te ontbijten. Dit ontbijtje is namelijk erg koolhydraatrijk en eitwitarm. Maar af en toe in het weekend is het echt een verwennerij!

Recept

  • 1 appel
  • 30g amandelmeel
  • 1 el kokosolie
  • 1 el honing
  • optie: voeg hele amandelen toe voor wat meer bite

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de appel met schil in kleine stukjes. Doe dit in een ovenbestendige schaal.

Verwarm de kokosolie en honing in een pannetje en meng het goed. Laat het iets afkoelen en doe de amandelmeel erbij. Meng goed door totdat er een soort plakkerige kruimel-substantie ontstaat

Giet over de appel en zet voor 25 minuten in de oven.

ontbijtcrumble met appel

Voedingswaarde per portie:
431 kcal
26,7 g vet
42,2 g koolhydraten (waarvan 34,1g suikers)
6,5 g eiwit

Eet smakelijk!

Eén reactie op “RECEPT: ontbijtcrumble met appel