IMG_5313

RECEPT: Oreo chocolade cheesecake

Wauw, wat heb ik hier gave reacties op gekregen zeg! Dit recept heb ik eigenlijk afgeleid van het cheesecake recept wat ik ter ere van mijn 1e blogverjaardag heb gemaakt, maar ik merk dat er toch veel vraag is naar dit recept. En aangezien het Pasen is, maar nog belangrijker: ik morgen jarig ben(!!) vond ik het een mooie gelegenheid om dit recept vandaag met jullie te delen.

Ik hoop dat het allemaal een beetje duidelijk is, want het recept ziet er op het eerste gezicht uit als een behoorlijke opgave, haha. Maar honestly: dat valt best mee hoor! En bovendien is het het dubbel en dwars waard. Geniet van deze Oreo chocolade cheesecake!

Recept

  • 200 g oreokoeken
  • 50g roomboter
  • 175g witte chocolade
  • 50g pure (of melk-)chocolade
  • 450g roomkaas(ik gebruikte philadelphia)
  • 225g creme fraiche
  • 4 eieren

Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bekleed een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede met bakpapier.

Doe de oreokoeken met vulling in de keukenmachine en maal fijn.

Smelt de boter langzaam in een pannetje en doe dit bij de oreokoekjes. Meng goed door elkaar en bedenk de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie.

Klop de roomkaas in een andere kom totdat het zacht is.

Voeg dan 1 voor 1 een ei toe. En meng tussen elk ei het mengsel goed door elkaar. Zet 1/5e deel opzij.

Als het goed is is de chocolade nu gesmolten. Laat dit even afkoelen zodat het op kamertemperatuur is. Als je blijft roeren gaat dit sneller. ;)

Gooi het kokende water in de pan niet weg: je kunt dit nu makkelijk gebruiken om de donkere chocolade au-bain-marie te smelten.

Schep de creme fraiche door de chocolade. Houd1/5e deel achter. Probeer niet te hardhandig te mengen want dan krijg je luchtbellen. Schep het mengsel gewoon rustig door elkaar.

Doe vervolgens het chocolade mengsel bij de roomkaas en schep dit weer door elkaar heen.

Dit doen we nu ook voor de pure chocolade: zorg dat het op kamertemperatuur is. Schep de overgebleven creme fraiche door de pure chocolade. Doe vervolgens dit chocolade mengsel bij de overgebleven roomkaas en schep dit rustig door elkaar.

Je hebt nu twee mengsels: een witte chocolade mengsel en een pure chocolade mengsel.

Haal de bodem uit de koelkast en giet de helft van het witte chocolade mengsel in de springvorm. Giet vervolgens de helft van het pure chocolade mengsel eroverheen. Giet nu de rest van de witte chocolade eroverheen. Als laatste verdeel je het laatste pure chocolade mengsel goed over de bovenkant. Roer vervolgens met een mes door de taart heen(kijk uit voor de bodem!) om het marmer-effect te creeren.

Tik de springvorm een aantal keer goed op het aanrecht zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

Zet voor 50 minuten in de oven. Hij is klaar als de randjes bruin gekleurd zijn en het midden nog wat nattig is. Haal ‘m na 50 minuten uit de oven en laat het vervolgens afkoelen. Zet de taart daarna voor minstens 2 uur in de koelkast zodat ook het midden kan opstijven.

IMG_5317

Genieten maar!