tortilla tosti

RECEPT: 2x tosti van tortillawraps

Tosti’s zijn de snack(of ontbijt of lunch) voor als je je niet relaxt voelt. Heb je een kater? Tosti is the answer. Heb je een huilbui en geen zin om te koken? Tosti solves everything. Echt, ik word altijd zo blij van tosti’s. Hoogste tijd dus om dit recept te delen.

Deze tosti is net wat lichter. Eigenlijk zijn het Quesadillas, maar aangezien ik moest opzoeken hoe je het schrijft noem ik het gewoon tosti’s van tortilla’s. Ik hou niet van ingewikkeld gedoe hoor.

Het recept is ook mega simpel: je neemt twee tortillawraps(uit de supermarkt, maar liever lekker bio van bijv. ekoplaza), beleg het met wat lekkers, knal het de pan in zodat het krokant wordt, draait het om voor de andere kant, snijd in stukjes en klaar is kees! Ik  maakte twee varianten:

- Cream cheese, gerookte zalm en komkommer

Besmeer een kans met cream cheese (Hüttenkäse kan ook, dat is eigenlijk wel gezonder. Doe er dan wel wat kruiden bij voor extra smaak), leg er zoveel zalm op als jij lekker vindt en bak de tortilla gedurende 2-3 minuten per kant op laag vuur in een droge koekenpan. Gebruik dus geen olie. Steek er vervolgens wat plakjes komkommer tussen & smullen maar!

image

- Hawaii: kaas, ham en ananas

Tosti Hawaii is ook een van mijn favorieten, daarom was dit de eerste die ik testte. Lekker met the good old kaas, ham en ananas. Let wel goed op de ananas wanneer je de wrap omdraait.. Dat is best een schouderklopje waard als dat lukt zonder te knoeien!

image

Oh ja, vind je mijn nieuwe bordjes niet cool? Deze zijn van tableware.bio. Ze zijn helemaal duurzaam en biologisch verantwoord en dat terwijl het gewoon wegwerpservies is. Cool toch?

 Eet smakelijk!

2 reacties op “RECEPT: 2x tosti van tortillawraps