IMG_6492 kopie

RECEPT: carpaccio van zalm met avocadomousse en venkel

In de box die ik van Ikea heb gekregen zat ook heerlijke gerookte&gemarineerde zalm. Zalm is echt mijn lievelingsvis. Ik eet het echt op allerlei manieren. Gebakken, rauw, gerookt, het maakt me eigenlijk niet uit want ik vind het allemaal heerlijk! Het eerste gerecht wat ik met de zalm van de Ikea heb gemaakt is een carpaccio van zalm met avocadomousse en venkel. Een succesnummer als je het mij vraagt. Lekker als voorgerecht, maar ook goed te doen als lunch. ;)

Je gebruikt in dit recept maar een klein beetje venkel. Zonde? Nee; het is zo lekker! De rest van de venkel gebruik je gewoon lekker rauw in een salade of doe je 1 uur op 160 graden in de oven met alleen wat olijfolie, peper en zout.

Recept

Voor 2 personen

  • gerookte zalm
  • 1/2 avocado
  • 1 el Philadelphia light
  • 2 el citroensap
  • chillivlokken
  • lente ui
  • een klein stukje venkel

Prak de avocado in een kommetje. Zorg dat alle grote stukken zo goed als weg zijn.

Doe hierdoor de Philadelpia (creme fraiche zou ook kunnen), citroensap en wat chillivlokken. Meng goed door elkaar totdat er een dikke mousse ontstaat.

Leg de zalm op een bordje neer.

Snij de venkel in lange, dunne reepjes en leg deze op de zalm.

Snij de lente ui en verdeel over de zalm.

Doe vervolgens een klodder van de avocadomousse op de zalm en maak af met wat peper.

Serveer direct.

IMG_6495 kopie

Eet smakelijk!

 

P.s. wil jij ook meedoen met de #ikeafoodchallenge? Dat kan! Stuur je jouw gerecht voor 30 september in op deze website, dan maak je kans op een nieuwe keuken! Meedoen dus. ;)