bananenbrood

RECEPT: Classic healthy bananenbrood

The good old bananenbrood. Maar dan natuurlijk zonder toegevoegd suiker. Want daar word ik blij van. Door de bananen wordt de cake al lekker zoet. Vandaag deel ik eindelijk eens mijn favoriete recept met jullie. Want wonder boven wonder had ik dat nog niet gedaan, terwijl deze cake bijna wekelijks in mijn oven staat. Dus, prepare for some goodness.. ;)

Recept

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150g havermeel(spelt-, amandelmeel of een combinatie hiervan kan natuurlijk ook!)
  • 1 appel
  • 1 el kaneel
  • 1 el bakpoeder
  • optie: haver- of speltvlokken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prak de bananen en klop de eieren goed los. Mix dit door elkaar en doe vervolgens de meel en de kaneel erbij.

Snijd de appel in stukjes en doe dit ook in het beslag. Doe ook de bakpoeder erbij en roer goed door.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bestrooi eventueel met haver- of speltvlokken.

Zet de cake voor 45 minuten in de oven.

Snijd de cake in plakjes en bewaar deze dan in de koelkast. Je kunt dit dan makkelijk een week bewaren. Wil je er langer van kunnen genieten? Je kunt de plakjes ook invriezen.

IMG_9811

Enjoy!

 

Eén reactie op “RECEPT: Classic healthy bananenbrood