tonytaart

RECEPT: Gezonde chocoladetaart a la Tony

Weet je nog geen toetje voor het kerstdiner? Deze taart met, vooruit, een bolletje vanille ijs is echt een top dessert. Het ziet er niet alleen spectaculair uit. Het is ook nog eens heerlijk. En dat allemaal lactose en glutenvrij.

Ik vond dit recept bij Foodness en wilde het meteen zelf maken. Nu jij nog. ;)

Recept

Voor de cake

  • 200g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 60ml gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 30g cacaopoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 stokje vanille (of 1 theelepel vanille-extract)

Voor de topping

  • 1 reep Tony Chocolony Puur
  • 75g kokosmelk

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de droge ingrediënten (cacaopoeder, amandelmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en evt. een snuf zout) in een kom.

Voeg de natte ingrediënten (eieren, honing, vanille en kokosolie) eraan toe en mix goed tot een glad beslag.

Vet een springvorm van 15-20 cm in met kokosolie en doe het beslag in de springvorm.

Zet de taart 40 minuten in de oven en laat de taart afkoelen.

Maak in de tussentijd de topping. Smelt de reep chocolade au-bain marie en voeg, wanneer alles gesmolten is, de kokosmelk toe.

Laat het iets afkoelen zodat het wat stijver wordt. Doe de chocolade in een spuitzak of smeer de taart er direct mee in.

tonytaart

Eet smakelijk!

 

3 reacties op “RECEPT: Gezonde chocoladetaart a la Tony