granola

RECEPT: zelfgemaakte granola

Zoals je in deze blogpost kan zien ben ik gek op kwark. Het aller lekkerste vind ik het om dit te combineren met granola. Ik hoor je denken: wat is dat nou weer? Eigenlijk is het een hippe term onder foodies voor muesli/cruesli. Alleen dan lekker zelf gemaakt. En dat is echt geen rocket sciene hoor. Fluitje van een cent!

Granola is super lekker door de kwark, maar ook af en toe een handje snacken is een echte traktatie. In onderstaande granola gebruikte ik een notenmengsel van paranoten, hazelnoten, amandelen en cashewnoten. Natuurlijk kun je zelf je eigen favoriete noten gebruiken!

Recept

  • 250g Havermout
  • 100g Noten naar keuze
  • 30g Sesamzaad
  • Handje Pompoenpitten
  • Handje Pijnboompitten
  • Handje Zonnebloempitten
  • 100ml Honing
  • 50g kokosolie
  • 2 eetlepel kaneel

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.

Doe vervolgens de natte ingrediënten erbij en roer goed door zodat alles bedekt is met honing en olie.

Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Zet in een voorverwarmde oven 0p 160 graden voor 40 minuten.

Vergeet niet om elke 10 minuten goed door te roeren zodat het geleidelijk bruin kleurt.

Bewaar de granola luchtdicht in een weckpot. Dit blijft zeker twee weken goed knapperig.

granola1

Liefs!