rozemarijn kip

RECEPT: Rozemarijn kip met groenten uit de oven

Ovenrecepten zijn ideaal. Als de rozemarijn kip eenmaal in de oven staat, heb je er namelijk geen omkijken meer naar. Je ploft lekker neer op de bank en kan drie kwartier later aan tafel. Bovendien kun je dit gerecht goed van tevoren voorbereiden. Krijg je bijvoorbeeld eters, dan kun je de groenten al snijden en de kip al bakken, om het zo kant en klaar in de oven te zetten. Handig toch?

Dit recept kent natuurlijk veel variaties. Ik gebruikte gedroogde rozemarijn, maar ook verse rozemarijn is heerlijk. Of wat dacht je van tijm, oregano of basilicum? Ook een combinatie hiervan kan erg lekker zijn! Het is een kwestie van uitproberen en proeven om te zien wat je het lekkerst vind. :)

Recept

  • 2 kipfilets
  • een klein zakje geschilde wortels
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • rozemarijn (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • 2  teentjes knoflook
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de kip in een pan op hoog vuur totdat beide kanten bruin gekleurd zijn.

Snijd de groenten in blokjes en doe ze in een kom met olie.

Zorg dat alle groenten met olie bedekt zijn.

Pers twee teentjes knoflook in de schaal met groenten en meng weer door elkaar.

Doe de kip in een ovenbestendige schaal en leg de groenten rondom de kip. Past het niet? Leg dan wat groenten onder de kip, maar zorg dat de bovenkant vrij blijft.

Strooi wat zout, peper en ongeveer 2 eetlepels rozemarijn over de kip.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven voor 45 minuten.

Liefs!