spinaziesalade

RECEPT: Vega spinaziesalade

Sinds ik alleen woon kook ik nooit, maar dan ook nooit meer met meer dan 1 of twee pannen. Teveel afwas voor in mijn eentje. ;) Een salade is daarom perfect! Deze vega spinaziesalade at ik lekker met geroosterde zoete aardappel, dat geeft net zo’n extra touch. Maar zonder de zoete aardappel is ‘ie natuurlijk ook heeeeeerlijk. ;)

Recept

voor 2 personen

Voor de salade

  • Verse bladspinazie
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 1/2 komkommer
  • 1 bol mozzarella
  • pistachenoten

 

Voor de dressing:

  • zongedroogde tomaten
  • parmezaanse kaas
  • peper
  • olijfolie

Kook de eieren 5-7 minuten, afhankelijk of je een zachte of harde dooier wil.

Snijd de spinazie kleiner (die grote bladeren eet zo onhandig..) en leg op het bord.

Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en leg dit er op.

Laat de mozzarella goed uitleggen en snijd in kleine stukjes. Verdeel het over de salade.

Hol de avocado uit en snijd in lange repen. Dan kun je het als een prachtige waaier neerleggen. ;)

Schil de eieren en leg ook deze op je salade.

Dan nu de dressing: doe een handje zongedroogde tomaten in je blender of keukenmachine samen met een snuf peper, een eetlepel parmezaanse kaas en drie eetlepels olijfolie. Vind je de dressing nog te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe.

Besprenkel je salade met de dressing, voeg als laatste wat pistachenoten toe & smullen maar!

Tip! Deze salade is ook super lekker met zoete aardappel. Snijd in kleine blokjes, bestrooi met olijfolie, peper en zout en zet het ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.  Yum!

IMG_1587