snacks tankstation

Snacks in een tankstation overwinnen

Nee, nee, ik begin niet over de standaard cliches over vrouwen en auto’s. Ik ben namelijk een master chauffeur en kan beter file parkeren dan menig man in dit kikkerlandje. Maar genoeg over mij, waar ik het even met jullie over wil hebben is het tankstation. En dan niet het tanken an sich. Want zoals ik al zei; alles wat met auto’s te maken heeft is voor mij geen probleem: tanken, banden oppompen, ruitensproeier vullen.. Nee hoor, mijn mannelijke kant kan dit prima aan. Waar ik het over wil hebben zijn de snacks in een tankstation. Want jeetje, door al die chocolade, koek, chips en snoep is elke tankbeurt weer een struggle.

Het begint al aan de pomp; ijsjes in de aanbieding. Bloedhete dag. O yeah.. Come to mama. Maar mijn hoofd zegt NEE! Ik wil het mezelf niet aandoen. En dus focus ik me weer volledig op die volle tank en bereid me voor op de weg naar de kassadame. De eerste stappen naar het winkeltje en de kassa zijn al funest: die gevulde koek komst steeds dichterbij.. Gelukkig vind ik dat niet heel erg lekker. Maar naast de gevulde koek liggen de roze koeken. Oh men.. Mijn ogen blijven even hangen en vallen vervolgens op mijn lievelingskoekjes: Oreo. Zal ik? Ik steek mijn hand even uit en geef mezelf zogenaamd een corrigerende tik. Even kijk ik recht de ruitenvloeistof aan. Mooi, het eerste gedeelte van de shop heb ik overleefd.

Het ergste is wel wanneer er een rij voor de kassa staat. Dat betekent dus dat je zeker 5 minuten langs de kauwgom- en candybar-schappen staat. Genoeg tijd om te bedenken of je die snicker of een twix mee zal nemen naar de kassadame. De twijfel… Die knorrende maag om 5 uur ‘s middags.. Het werkt allemaal niet mee. Als je dan eindelijk aan de beurt bent, ben je gered. Opgelucht kom je bij de kassadame, klaar voor het afrekenen, intens gelukkig met jouw overwinning. Totdat ze vraagt: “Wil je er nog twee marsen voor 1 euro bij?”

Arrggh! Houdt het dan nooit op…