spring rolls

RECEPT: spring rolls met zalm

Spring rolls, je kent ze vast als de oude vertrouwde loempia. Lekker krokant door het vet waarin het gefrituurd is. Nou, ik sla die variant even over. De variant van dit recept is namelijk minstens zo lekker! En door de knapperige komkommer ook met een lekkere, krokante bite.

De spring rolls heb ik gemaakt met rijstvellen. Dit zijn ronde vellen die gemaakt zijn van rijstmeel, zout en water. Mega gezond dus! Je kan dit tegenwoordig gewoon in de (grotere) supermarkten kopen.

Recept

  • 1 rijstvel
  • gerookte zalm
  • komkommer
  • avocado
  • (zwarte) sesamzaadjes

Leg een vel in een diep bord zodat het onderloopt met handwarm water. Laat ongeveer 1 minuut weken, of langer indien aangegeven op de verpakking.

Het rijstvel wordt nu erg zacht, dus doe er voorzichtig mee. ;) Leg het op een bord(let op: hout plakt!) en beleg met de ingrediënten.

Vouw de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten dicht en rol strak op. Snijd de rol doormidden en enjoy!

Deze rollen kun je makkelijk van tevoren bereiden. Bewaar ze onder vershoudfolie in de koelkast.

IMG_5601

Liefs!

Eén reactie op “RECEPT: spring rolls met zalm