kerriesoep

THEMAEETWEEK: Kerriesoep

Dag vier van de #themaeetweek! Vandaag is ons gele ingrediënt kerrie. Kerrie is een kruidenmix van gember, kardemom, koriander, kruidnagel, kummel, kurkuma, komijn & peper. Dit is de meest voorkomende samenstelling. In afwijkende samenstellingen kan bijvoorbeeld kaneel, anijs, venkel of maanzaad zitten. Om de smaken het beste uit te laten komen moet je de kerrie eerst bakken. Bijvoorbeeld met knoflook of ui in een scheutje olijfolie. Dit hebben wij ook toegepast in het recept van onze kerriesoep!

Recept

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1/2 bloemkool
  • 1,5 eetlepel kerrie
  • 1/2 rode peper
  • (groente)bouillonblokje
  • olijfolie
  • creme fraîche (optioneel)
  • bieslook

Zet een pan op het vuur en doe er een flinke scheut olie in.

Fruit de ui en knoflook samen met de kerriepoeder.

Snijd in de tussentijd de bloemkool in roosjes en kook water in de waterkoker om een bouillon mee te maken.

Doe de gesneden bloemkool en een half bouillonblokje in de pan en giet ook het gekookte water erbij.

Kook de bloemkool gaar in 10 minuten.

Snijd de rode peper in stukjes en doe deze in de soep.

Pureer de soep en voeg zout en peper toe naar smaak.

Maak af met een schepje crème fraîche en wat vers gesneden bieslook.

IMG_6023 kopie