parmaham salade

THEMAEETWEEK: Parmaham salade

Dag 6 van de #themaeetweek! Eefje en ik zijn gek op salades. Toen we alle gerechten voor de themaeetweek gemaakt hadden was het ook prachtig weer, dus deze Parmaham salade ging er goed in! Als gele ingrediënten gebruikten we gele tomaatjes, gele paprika, parmezaanse kaas en natuurlijk gebakken zoete aardappel.

Recept

Voor 2 personen

  • 1 zakjes veldsla (100 gram)
  • 4 plakjes parmaham
  • parmezaanse kaas
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • ½ gele paprika
  • 1 handje gele cherrytomaten

Voor de dressing:

  • 4 el olijfolie
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • Klein beetje rasp van een citroen
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper

Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

Verwarm een koekenpan met een klontje kokos- of olijfolie erin.

Bak de aardappel blokjes gaar en met een bruin korstje.

Maal in die tussentijd de dressing door alles door elkaar te klutsen met een vork.

Verdeel de sla, tomaatjes, paprika en zoete aardappel op het bord. Scheur de plakken ham in kleinere stukken en verdeel deze er ook overheen.

Schaaf dan nog wat stukjes parmezaan om het met af te maken samen met de dressing.

PS. Heb je deze salade gegeten? Super leuk als je het met ons deelt via #themaeetweek!

parmaham salade

Eet smakelijk!