risotto met zalm

THEMAEETWEEK: Risotto met zalm

Themaeetweek dag 2! Vandaag gebruiken wij gele paprika is ons gerecht. Samen met de rode & groene paprika zijn dit toch wel de meest gebruikte en bekende paprika’s. Wist jij ook dat er mintgroene en lila paarse paprika’s bestaan? Hoe cool?!

Recept

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 kop risottorijst
  • scheut witte wijn
  • 1 gele paprika
  • bouillonblokje
  • citroen
  • parmezaanse kaas
  • 2 zalmmoten
  • olijfolie

Kook 500ml water in de waterkoker en voeg hier 1 bouillonblokje aan toe. Zet dit even weg.

Snijd de ui in stukjes en fruit in de pan samen met een scheutje olijfolie.

Voeg de risottorijst toe en bak het mee tot het glazig wordt.

Blus de risotto af met een flinke scheut witte wijn.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe. Let op: het is bij risotto ontzettend belangrijk om te blijven roeren en geduld te hebben, anders is er kans dat de rijst verbrand.

Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes.

Voeg de gele paprika na 10 minuten toe aan de risotto.

Is alle bouillon opgenomen? Doe de citroenrasp en kaas naar wens door de risotto, doe de deksel op de pan en zet even weg.

Nu gaan we de zalm krokant bakken: zorg dat de koekenpan met olie goed heet wordt.

Bak de zalm aan de kant van de huid op hoog vuur. Laat ongeveer 3 minuten bakken totdat de huid krokant is geworden. Draai het vuur wat lager en bak vervolgens de andere kant van de zalm ook nog 2 minuten.

Nu is de zalm lekke krokant van buiten maar nog een beetje rauw en lekker mals van binnen. Heb je de zalm liever gaar? Bak dan wat langer.

PS. Laat je ons even weten hoe de risotto gesmaakt heeft? Deel het met #themaeetweek!

IMG_5916 kopie

Eet smakelijk!