mango noten bites

THEMAWEEK: Kick off & Mango-noten-bites

Yes! De themaweek is nu officieel van start gegaan & wat hebben Eefje en ik er super veel zin in. Bij elke themaweek zal een ander soort ingrediënt in de spotlight staan. Denk aan groene groenten, zoet fruit of.. Zoals deze week: gele ingrediënten! Een week lang delen Eefsfood en ik allemaal recepten met in de hoofdrol een geel ingrediënt. Denk aan gele paprika, abrikozen en kerrie.

We trappen deze week af met het eerste gele ingrediënt: Mango. Wisten jullie dat er in mango een stofje zit die de werking van gelatine afbreekt? Dit stofje zit ook in kiwi & ananas. Dit heeft ons er toch niet van weten te weerhouden om de mango/gelatine combi te gebruiken. En het klopt! Het wordt niet zo stevig als je gewend bent met gelatine, maar het bind toch genoeg om dit recept te kunnen maken.

Recept

Voor 16 stuks

Bodem

  • 7 zachte ontpitte medjoul dadels
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 30 gram havermout
  • 40 gram fijngehakte pure chocolade.
  • Mespuntje zout

Vulling

  • 150 gram cashewnoten
  • 25 gram honing
  • 30 gram kokosolie

Topping

  • Vruchtvlees van 1 mango (ongeveer 400 gram)
  • 2 blaadjes gelatine

Doe eerst de cashewnoten in een schaaltje en giet hier kokend water op.

Bekleed de bodem van een vierkante springvorm met bakpapier.

Zet de gelatine blaadjes alvast te weken in koud water.

Maal in de keukenmachine alle bodem ingrediënten tot 1 geheel. Verdeel dit dan op de bodem van de springvorm. Dit gaat het beste met de bolle kant van een eetlepel die je geregeld nat maakt.

Giet de cashewnoten af en maal dit samen met de honing en kokosolie ook tot 1 geheel in de keukenmachine. Verdeel dit in de vorm als 2de laag.

Schil dan de mango en snij het vruchtvlees eraf. Pureer dit in de blender of keukenmachine.

Doe een paar eetlepels van de mango puree in een steelpan en zet dit op laag vuur. Als de puree heet is voeg je de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer je deze erdoorheen.

Voeg dit dan toe aan de rest van de mango en roer dit goed door elkaar. Giet dit vervolgens als laatste laag in de springvorm.

Zet dit eerst een uur in de koeling en dan voor minstens 1,5 uur in de vriezer. Zo wordt het stevig genoeg om het in mooie blokjes te snijden (bewaar de blokjes ook in de vriezer).

Haal ze ongeveer 20 minuten voor consumptie uit de vriezer.

 

PS. Ga je dit recept maken? Leuk! Deel je het dan even met #themaeetweek zodat wij het ook kunnen zien? :)

IMG_6033

Liefs!

Eén reactie op “THEMAWEEK: Kick off & Mango-noten-bites