IMG_6340 kopie

Vega salade met gegrilde groenten en hummus

Wat is het heerlijk warm! Zo fijn, als het zulk weer is kan ik bijna elke dag wel salade eten. Die lichte maaltijden kunnen je lichaam veel beter verteren op warme dagen als vandaag. Bovendien kost het helemaal niet veel tijd om deze salade te maken. Succes gegarandeerd. ;)

Recept

Voor twee personen

  • Gemengde rucolasla
  • 1/2 Aubergine
  • 1/2 Courgette
  • Cherry tomaten
  • Hüttenkäse
  • Pittenmix(bijvoorbeeld pijnboompitten, zonnebloempitten en pompoenpitten)

Dressing:

  • 2 el hummus
  • 1 el magere yoghurt
  • 1 el limoensap
  • mespunt chilivlokken

Snijd de aubergine en courgette in plakken.

Grill of bak de aubergine en courgette in een beetje olie in de (grill)pan totdat deze bruin worden.

Doe in de tussentijd de sla in een kom, snijd de cherry tomaten in partjes en doe deze erbij.

Nu kun je de dressing maken, maar houd de aubergine en courgette goed in de gaten.

Doe de hummus, yoghurt, limoensap en chilivlokken in een kom en meng goed door elkaar.

Doe dit in de kom met salade, meng goed en leg de gegrilde groenten erbovenop. Bestrooi met de pitten en serveer direct.

Eet smakelijk!

IMG_6341 kopie