carpaccio

RECEPT: Verse erwtensoep

Het moment is alweer aangebroken: gisterenochtend moet ik voor het eerst de ruiten van mijn auto krabben. Die herfst, daar kan ik best mee leven hoor. Maar de winter, de vrieskou…. Nee, van mij mogen we dat gedeelte heel snel overslaan! Maar als het dan toch vriest, dan maar thuis op de bank met een lekker soepje. En wat is er nou lekkerder dan een verse erwtensoep in de winter? ;)

Recept

  • 1 zakje spliterwten
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1/2 knol
  • 2 winterpenen
  • takje bladselderij
  • 1 laurierblad
  • rookworst (optie)

Vul een grote pan met 2,5 liter water, voeg de spliterwten en het laurierblad toe en breng aan de kook.

Laat dit 45 minuten zacht koken zodat de erwten gaar worden. Roer regelmatig.

Rasp in de tussentijd de wortels en snijd de rest van de groenten in stukjes.

Verwijder het laurierblad en haal het schuim dat op het water is ontstaan, weg.

Voeg de groenten toe en laat 20 minuten doorkoken. Roer regelmatig.

Ik vind het lekkerder om de soep een beetje te pureren met de staafmixer. Hou je meer van stukjes, sla deze stap van over.

Optie: Snijd de rookworst in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat nog 10 minuten doorkoken.

P.s. deze soep is eigenlijk de volgende dag veeeel lekkerder… ;)

IMG_7914

Eet smakelijk!

 

Eén reactie op “RECEPT: Verse erwtensoep