suikervrij eten

Voordelen van suikervrij eten

Sinds ik een jaar geleden zo goed als suikervrij ben gaan eten, heb ik zoveel voordelen gemerkt die ik graag met jullie wil delen. Ik vertel hier mijn hele verhaal, waarom ik mijn leven heb omgegooid. Maar de voordelen van suikervrij gaan verder dan alleen afvallen. Daarom leek het me een goed idee om hier een blogpost aan te wijden.

Het zal je verbazen aan welke producten er suiker aan is toegevoegd. Crackers, brood, sauzen, dressings, soep en zelfs in bonen in blik. Ik begon met het lezen van etiketten en verbaasde me zo erg over de hoeveelheid suikervrije producten. Je moet echt goed zoeken wil je een suikervrije mayonaise, jam of crackers vinden. Let hierbij wel: ik heb het nu over toegevoegde suikers. Natuurlijke suikers eet ik wel gewoon, want voor mij is dat echt een stap te ver. Ik houd nou eenmaal van fruit en een beetje honing door mijn thee. ;)

De voordelen som ik in deze blogpost voor jullie op:

Hoofdpijn

Allereerst wil ik beginnen met de chronische hoofdpijn waar ik ontzettend last van had. Er ging geen dag voorbij zonder dat mijn hoofd begon te zeuren. Gelukkig is dit nu vrijwel over. Ik moet zeggen dat dit niet makkelijk was. De eerste week dat ik suikervrij at had ik ontzettend veel hoofdpijn. Je kan het zien als een soort afkickverschijnselen. Gelukkig wordt dat wel snel beter. Alleen wanneer ik slechts een klein beetje suiker nam, kreeg ik meteen weer hoofdpijn. Je lichaam heeft echt even de tijd nodig om die balans te vinden. Wanneer ik nu eens een paar koekjes eet, heb ik eigenlijk nergens meer last van. Gelukkig maar!

Energie

Wanneer je elke dag hoofdpijn hebt, slurpt dat energie. Ik voelde me dus dag in dag uit energieloos, geen zin om dingen na werk te gaan doen en had heel erg de behoefte om op de bank te liggen en suffe programma’s op tv te kijken. Je merkt echt dat mijn energie is teruggekomen. Ik had zin om 4x in de week te sporten en voelde dat k teveel energie had als ik alleen maar op de bank bleef liggen.

Huid

Mijn huid kan best onrustig zijn. Als ik stress heb, verzamelen alle puisten zich op mijn gezicht, althans dat lijkt voor mij zo. Sinds ik mijn suikerinname heb geminderd merk ik oprecht een verbetering van mijn huid. Niet alleen heb ik minder vaak last van puistjes, mijn huid lijkt wel een ‘gezondere’ kleur te hebben. En dat terwijl ik niet eens op zomervakantie ben gegaan dit jaar. ;)

Gewichtsverlies

Ik kan hier niet 100% de credits geven aan suikervrij eten, omdat ik natuurlijk ook veel ben gaan sporten en sowieso meer op mijn voeding ben gaan letter. Maar ik weet dat het er natuurlijk wel mee te maken. De koekjes en snoepjes laat ik staan en dat geeft al snel resultaat. Altijd mooi meegenomen natuurlijk. ;)

Ik hoop dat ik jullie duidelijk heb kunnen maken waarom ik het nog steeds zo goed kan volhouden. Er zijn zoveel voordelen waar ik baat bij heb, dat ik echt nooit meer terug zou willen naar mijn oude leefstijl. En nu niet allemaal denken dat ik nooit meer kan genieten van een stuk taart op een verjaardag, of een halve chocoladereep… Tuurlijk pak ik ook wel eens zoiets lekkers. Maar dan wel met mate.