gezonde wafels

RECEPT: zoete en hartige wafels

Sinds ik het wafelijzer van een vriendinnetje heb geleend, maak ik regelmatig wafels. Het ziet eruit alsof je ontzettend veel werk hebt verricht, maar eerlijk is eerlijk: het is nog makkelijker dan de simpele bananenpannenkoekjes. Laatst had ik trek in wafels, maar eigenlijk ook in iets hartigs. En zo kwam ik op dit briljante idee: hartige wafels!

Vandaag deel ik het recept voor zoete- en hartige wafels. Want soms is het een nou eenmaal lekkerder dan de ander. ;)

 

Recept zoete wafels

Voor 2 wafels

  •  1 ei
  • 20g amandelmeel
  • 30g havermeel
  • scheut amandelmelk
  • kaneel

Klop de eieren los in een kom.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel tot een glad beslag.

Doe de helft van het mengsel in de wafelijzer totdat de wafel goudbruin kleurt.

Beleg de wafel bijvoorbeeld met honing en vers fruit naar keuze.

Maak vervolgens nog een wafel van de rest van het mengsel.


Recept hartige wafels

Voor 2 wafels

  • 1 ei
  • 50g havermeel of speltmeel
  • Flinke scheut plantaardigemelk
  • rozemarijn
  • zeezout

Klop de eieren los in een kom.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel tot een glad beslag.

Doe de helft van het mengsel in de wafelijzer totdat de wafel goudbruin kleurt.

Beleg de wafel bijvoorbeeld met avocado, gegrilde paprika, mozzarella, cherrytomaten en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper.

Maak vervolgens nog een wafel van de rest van het mengsel.