Alles wat je moet weten over neuscorrecties

Neuscorrecties, ook wel rhinoplastiek genoemd, zijn een veelgebruikte cosmetische ingreep. Het kan de vorm, grootte en contouren van de neus aanpassen om een meer symmetrische en aantrekkelijke neus te creëren. In sommige gevallen kan rhinoplastiek ook worden uitgevoerd om ademhalingsproblemen op te lossen of beschadiging van de neus te corrigeren.

Oorzaken van scheve neuzen

Een scheve neus is vaak het gevolg van een ongeluk, maar kromme neuzen komen ook voor als gevolg van aangeboren afwijkingen of veroudering. Verkeerd genezen breuken kunnen ook leiden tot een kromme neus. Deze aandoening kan ook leiden tot ademhalingsproblemen en/of uiterlijke complexiteit.
Rhinoplastiek, ook bekend als neuscorrectie, is een operatieve ingreep die de vorm, grootte of contouren van de neus kan aanpassen. Het doel van neuscorrectie is om de symmetrie van het gezicht te verbeteren en ademhalingsproblemen op te lossen. Rhinoplastiek wordt meestal uitgevoerd door een plastisch chirurg en duurt ongeveer 1-2 uur.

Complicaties

Complicaties na rhinoplastie zijn zeldzaam, maar kunnen optreden, zoals bloeden, infectie en onvoldoende genezing van wondjes. Bij ongeveer 5% van de patiënten is er sprake van een tijdelijk verlies van het reukvermogen. Wanneer rhinoplastie wordt uitgevoerd met het doel esthetische reden, dan is het belangrijk dat u zich realiseert dat dit niet perfect is en dat er altijd kleine oneffenheden in het resultaat zullen zijn.

Een operatieve behandeling is niet voor iedereeen weggelegd en daarom is het belangrijk dat je verschillende opties overweegt voordat je tot een operatieve behandeling overgaat. Rhinoplastiek is echt bedoeld voor mensen die ontevreden zijn met de vorm of grootte van hun neus of mensen met ademhalingsproblemen als gevolg van een anatomische afwijking in hun neus. U moet realistisch blijven over wat rhinoplastiek kan bereiken en niet proberen iemand anders te woord te staan. Het resultaat hangt af van verschillende factoren zoals bloedcirculatie en huidtype!

Conclusie:

Kort samengevat : Wees realistisch over wat rhinoplastiek (neuscorrecties) kan bereiken. Bedenkt goed wat de alternatieven zijn (zoals make-up of photoshop) vergeleken met operatieve ingrepen die erg duur kunnen zijn. Denk voordoen!

Toch benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Bekijk dan de website van drwever.com en laat je inspireren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *