Waar moet ik op letten als ik een infrarood sauna wil kopen?  

79 views 8:19 am 0 Comments April 24, 2023

Als je overweegt om een infrarood sauna te kopen, zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele zaken om op te letten.

Soorten straling

Infrarood sauna’s werken met verschillende soorten infrarood straling. De meest voorkomende zijn kortegolf-, middengolf- en lange golf straling. Kortegolf Straling is het meest intens en dringt het diepst door in het lichaam, terwijl lange golf straling het minst intens is en vooral de oppervlakte van de huid verwarmt. Middengolf Straling zit daar tussenin. Het is belangrijk om te weten welke soort straling de infrarood sauna gebruikt en wat de voordelen en nadelen daarvan zijn.

Afmetingen en capaciteit

Het is belangrijk om de afmetingen en capaciteit van de infrarood sauna te controleren om ervoor te zorgen dat deze past in de beschikbare ruimte en groot genoeg is voor het aantal personen dat het zal gebruiken.

Materialen

Kijk naar de gebruikte materialen van de infrarood sauna, inclusief de houtsoort en eventuele andere componenten zoals glazen deuren en ventilatieopeningen. Zorg ervoor dat de materialen van hoge kwaliteit zijn en duurzaam genoeg om lang mee te gaan.

Veiligheidsvoorzieningen

Controleer of de infrarood sauna voorzien is van voldoende veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakeling bij oververhitting, veiligheidsdeuren, noodontluchtingsopeningen en bescherming tegen elektromagnetische straling.

Bedieningselementen

De bedieningselementen van de infrarood sauna moeten gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn. Let op het aantal instellingen en of deze handmatig of via een digitaal scherm worden bediend.

Garantie

Controleer de garantie die wordt geboden op de infrarood sauna en wat deze precies omvat. Het is ook belangrijk om te weten wat de garantieperiode is en of er extra kosten zijn verbonden aan reparaties en onderhoud.

Kortom, voordat je een infrarood sauna koopt, is het belangrijk om je onderzoek te doen en te weten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsvolle sauna aanschaft die aan jouw persoonlijke behoeften voldoet.

Bron: www.bastu.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *